Blog

Blog

Hoe een WordPress-site verplaatsen?

Er zijn meerdere manieren om uw WordPress-site, ’s werelds meest geprefereerde CMS-systeem, om welke reden dan ook naar een ander hostingaccount te verplaatsen. Als u een Excellentmedia.be-klant bent, kunt u onze gratis overdracht van uw WordPress-site aanvragen door contact op te nemen met onze klantenservice zonder leestijd.

Als u uw WordPress-site gehost door een ander hostingbedrijf wilt verplaatsen; u kunt de onderstaande stappen volgen.

Een site verplaatsen met WordPress-plug-in

De eenvoudigste manier om een ​​op WordPress gebaseerde site te verplaatsen, is door de WordPress-plug-in te gebruiken. Het is mogelijk om uw site eenvoudig te verplaatsen met de volgende plug-ins voor migratie van WordPress-sites.

Alles-in-één WordPress-migratie

‘S Werelds meest populaire plug-in voor migratie van WordPress-sites, All-In-One WordPress Migration heeft de voorkeur van bijna drie miljoen gebruikers om sites te migreren. Nederlands taalondersteuning De meegeleverde plug-in heeft betaalde en gratis versies.

bijlagen; Het kan met één klik een back-up maken van uw berichten, opmerkingen, pagina’s, al uw actieve / passieve plug-ins en thema’s. U kunt de back-up die u op uw computer hebt gedownload ook met één klik op uw nieuwe hostingaccount installeren.

Bovendien kunt u dankzij de perfect ontworpen mobiele interface alle bewerkingen uitvoeren via uw smartphone.

Alles wat we tot nu toe hebben gezegd, kan worden gedaan met de gratis versie. Het verschil met de betaalde versie is dat u met één klik een kopie van uw back-up kunt overzetten naar populaire cloudservers.

U kunt de All-In-One WordPress Migration-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

bewegende WordPress site

VaultPress

Ontwikkeld door het bedrijf Automattic genaamd, dat we kunnen definiëren als de partner van WordPress, biedt deze plug-in voor migratie van WordPress-sites betaalde en gratis versie-opties.

Het grootste nadeel van de plug-in; We moeten zeggen dat het een beveiligingsplug-in met de naam Jetpack nodig heeft om hetzelfde bedrijf te laten werken. Bovendien is het niet mogelijk om te zeggen dat de All-In-One net zo succesvol is als WordPress Migration in het uitvoeren van WordPress-sites voor VaultPress. Bovendien is Turkse taalondersteuning niet beschikbaar en wordt deze niet constant bijgewerkt. Hoewel we niet denken dat het niet krijgen van updates omdat het werkt met Jetpack een beveiligingsprobleem zal veroorzaken, raden we het niet aan. Als je deze plug-in om welke reden dan ook nog steeds wilt downloaden, kun je de onderstaande link gebruiken.

U kunt de VaultPress-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

WP Migrate DB – WordPress Migration Made Easy

We zijn hier met een plug-in gecodeerd door het bedrijf Delicious Brains, die niet erg lekker is om te gebruiken J Deze plug-in, die ongeveer 9 maanden niet is bijgewerkt, heeft eindelijk een nieuwe update uitgebracht op de datum van schrijven van dit artikel.

Er is een betaalde en gratis versie van de plug-in zonder Turkse taalondersteuning. De gratis versie wordt gebruikt door ongeveer 350.000 mensen. We denken dat de belangrijkste reden hiervoor is de toepassing van het softwarebedrijf Affilate Marketing-programma. Omdat we kunnen zeggen dat de meest gepromote plug-in voor WordPress-sitemigratie op internet WP Migrate DB is – WordPress Migration Made Easy.

De enige extra functie van de add-on is de mogelijkheid om uw back-ups als SQL op te slaan. Als deze functie niet werkt, heb je geen reden om WP Migrate DB – WordPress Migration Made Easy te downloaden. Omdat zelfs om transacties te kunnen doen via het WordPress-beheerderspaneel, u een licentie moet krijgen door 90 USD te betalen. Als u alleen deze plug-in wilt hebben om een ​​WordPress-back-up in SQL-indeling te krijgen, kunt u de onderstaande link gebruiken.

U kunt de WP Migrate DB – WordPress Migration Made Easy-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

Super Backup en Clone

Vanaf nu biedt Super Backup en Clone WordPress site-migratieplug-in, die alleen op Envato wordt verkocht en de beste onbetwiste interface heeft, geen andere extra functies dan het uiterlijk.

De prijs van de add-on, die in een betaalde plug-in voor sitemigratie moet zitten, heeft een één-klik “back-up van de site naar de cloud server” -functie en is geen gratis versie, en is 35 USD. Ook ondersteunt de plug-in de Turkse taal niet.

U kunt de plug-in Super Backup en Clone downloaden van Envato Market.

updraftplus

Als het systeem waarvan u met één klik een back-up wilt maken en wilt installeren een “WordPress Multi Site” (WordPress Mu) is, is deze plug-in iets voor u. U kunt de UpdraftPlus WordPress plug-in voor sitemigratie, die u voor 70 USD kunt gebruiken met een jaarlijkse betaalde licentie, in licentie geven aan uw twee domeinen. Er moet echter onmiddellijk worden opgemerkt dat de site waarvan u een back-up maakt en de site die u gaat verplaatsen, in totaal twee sites maakt, dus u kunt in feite maar één keer verplaatsen met deze licentie. Ook is de cloudopslag die ze in dit licentietype aanbieden slechts 1 GB. Als u de ruimte tot 50 GB wilt vergroten, moet u 399 USD per jaar verwijderen. Met een licentie van 399 USD krijg je onbeperkt gebruik op de site.

Afgezien van WordPress Mu-ondersteuning, raden we deze plug-in natuurlijk niet aan voor zijn prijs. Als je deze plug-in nodig hebt zonder ondersteuning voor de Turkse taal, kun je deze downloaden via de onderstaande link.

U kunt de UpdraftPlus-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

Sitemigratie met WordPress-plug-ins

BackupBuddy

Plug-in voor sitemigratie niet gepubliceerd op de officiële WordPress-site BackupBuddy; Het spreekt de winkelgewoonten van het Turkse volk niet aan. Allereerst is er geen proefversie of gratis versie van de plug-in. De laagste jaarlijkse licentievergoeding is 48 USD. Als de plug-in je niet bevalt, is er op de pagina aangekondigd dat er geen restitutie zal plaatsvinden, maar deze biedt ondertussen geen ondersteuning voor de Turkse taal.

Het belangrijkste kenmerk van de plug-in, afgezien van de migratie van WordPress-sites, is dat deze automatisch een back-up van uw site maakt op gespecificeerde periodes en een back-up maakt op de cloud-server. Uiteraard ideaal voor sites met continue gegevensinvoer, zoals de WordPress-forumsite of de WordPress e-commerce-site, het cloudback-upgebied van deze plug-in is slechts 1 GB. Maar voor $ 120 per jaar kan de plug-in op onbeperkte domeinen draaien en is cloudopslag 5 GB. Afgezien van deze twee pakketten; Er is nog een licentieoptie beschikbaar op 10 locaties, tegen een jaarlijkse prijs van 77 USD. Met deze optie is cloudopslag slechts 1 GB.

Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free

Als het regelmatig werd geüpdatet door het Migrate Guru-team van de uitgever, zou de enige plug-in voor migratie van WordPress-sites die we zouden aanbevelen, “Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free” zijn. Het enige probleem met de plug-in is dat deze soms in strijd is met andere plug-ins die op de site worden uitgevoerd als gevolg van late updates en een beveiligingslek creëert. Afgezien van dit probleem, heeft het een geweldige interface en snelheid.

Over snelheid gesproken, het is noodzakelijk om dit probleem een ​​beetje te openen. Omdat we kunnen zeggen dat dit de snelste plug-in voor sitemigratie in de lijst is met een snelheid van 2 GB aan gegevensback-up per uur. We moeten ook toegeven dat we in onze testresultaten geen andere add-on hebben gevonden die deze snelheid kan benaderen.

Een ander kenmerk van deze plug-in is dat hij de gegevens naar zijn eigen servers trekt tijdens het migratieproces van uw site en deze daar back-upt en naar de doelsite stuurt. Op deze manier wordt ook mogelijk gegevensverlies voorkomen. Omdat de plug-in echter gratis is, kunt u geen sites verplaatsen met gegevens die groter zijn dan 200 GB. Helaas biedt de plug-in nog geen Turkse taalondersteuning.

Je kunt de Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

Duplicator – WordPress Migration Plugin

Ondanks dat het een betaalde plug-in voor WordPress-sitemigratie is, Duplicator – WordPress Migration-plug-in, waarvan we denken dat het de titel krijgt van de beste plug-in voor het migreren van WordPress-sites als de gezonde back-up ervan wordt geleverd in toekomstige updates; Het wordt te koop aangeboden vanaf 59 USD per jaar.

Het grootste verschil tussen de gratis versie en de betaalde versie is WordPress Mu-ondersteuning en de plug-in, waarvan een back-up kan worden gemaakt op de cloudserver, kan in de gratis versie voor één site worden uitgevoerd. Het zou echter verkeerd zijn om te zeggen dat het net zo stabiel werkt als UpdraftPlus op WordPress Mu.

U kunt de plug-in Duplicator – WordPress Migration Plugin downloaden van de officiële WordPress-site.

Clone

De laatste plug-in voor migratie van WordPress-sites op onze lijst is Clone. Het WP Academy-team, dat al drie jaar niet meer is bijgewerkt, verscheen opnieuw met de boodschap “Onze excuses voor het negeren van u, we zijn hier weer” 2 maanden voordat dit artikel werd geschreven en daarna gedurende twee maanden niet bereikbaar was; Ik probeer 30.000 USD op te halen voor de plug-in.

De WordPress-pagina van de plug-in die momenteel gratis wordt gepubliceerd; Er worden licenties van 5 USD, 10 USD, 15 USD en 50 USD genoemd. Wanneer u deze licenties koopt, krijgt u geen extra functies zoals u denkt. Als er 30.000 USD geld is verzameld en de premium-versie van deze plug-in is gecodeerd; U krijgt 1 premiumlicentie als u 5 USD of 10 USD betaalt, 2 premiumlicenties als u 15 USD betaalt en onbeperkte Premiumlicenties als u 50 USD betaalt. Ja, je hebt het niet verkeerd gelezen. Officieel: “u betaalt het geld, als u codeert, krijgt u de plug-in.” Het recht moet echter worden overgedragen aan het softwareteam. Want “als we de plug-in niet kunnen schrijven; We zullen de ontvangen betalingen terugbetalen voor een bedrag van 15 USD en 50 USD ”. Maar degenen die 5 USD en 10 USD betalen, krijgen geen restitutie. Ze verklaarden dat ze hun licentiekosten zouden accepteren als dank.

De reden waarom we deze plug-in zo gedetailleerd beschrijven, is dat als je toevallig ergens tegenkomt, je niet per ongeluk geld betaalt. Op het moment is de plug-in meer dan 200.000 keer gedownload. We weten natuurlijk niet of u betaalt voor fictieve licenties. Degenen die zich willen afvragen en de plug-in willen proberen, kunnen worden verkregen via de onderstaande link.

U kunt de kloon-plug-in downloaden van de officiële WordPress-site.

WordPress verplaatsen via FTP

Hoewel er een gratis en functionele plug-in is zoals All-In-One WordPress Migration, heeft het geen zin om WordPress via FTP of een andere methode te gebruiken. In sommige gevallen (zoals bewegende thema’s en plug-ins met speciale arrangementen) kunnen plug-ins echter niet alle bestanden op de site volledig dragen. Als dit het geval is, kunt u zowel een back-up maken van uw WordPress-site als uw back-ups installeren op een hostingaccount naar keuze via een FTP-programma zoals FileZilla.

Wat is FTP? U kunt meer leren door op onze inhoud te klikken.

U kunt een back-up maken van uw WordPress-site en deze verplaatsen via FTP als u de volgende bewerkingen op volgorde uitvoert:

 • Download de database met WordPress vanuit het hostingpaneel van uw site. Als u uw site op een andere domeinnaam gaat gebruiken, past u het onderstaande artikel toe.
 • Open de gedownloade database met Notepad ++ en vervang de delen van je oude domeinnaam in het bestand door je nieuwe domeinnaam. (Als u het domeinadres van uw site niet gaat wijzigen, hoeft u deze stap niet te volgen. U kunt uw database precies gebruiken.)
 • Ga naar je nieuwe hostingaccount en maak een nieuwe MySQL-gebruiker aan in het gedeelte “DATABASES”. Maak vervolgens een nieuwe database met de optie “MySQL Databases” en importeer de database die u naar uw computer hebt gedownload.
 • Koppel de database die u importeert en de databasegebruiker met alle rechten.
 • Maak verbinding met het FTP-adres van uw site met FileZilla
 • Ga naar de map “www” of “public_htm” voor hosting met Linux-besturingssysteem, naar de map “httpdocs” voor hosting met Windows-besturingssysteem en selecteer alle bestanden om naar uw computer te downloaden.
 • Zoek het “wp-config.php” -bestand in de gedownloade bestanden en bewerk de secties “DB_NAME”, “DB_USERNAME”, “DB_PASSWORD” zoals u definieert in uw nieuwe hostingaccount.
 • Plaats de bestanden die u via een FTP-verbinding hebt gedownload naar uw nieuwe hostingaccount in de map “www” of “public_htm” voor hosting met Linux-besturingssysteem en de map “httpdocs” voor hosting met Windows-besturingssysteem.
 • Update de NS-adressen vanuit het paneel waar uw domeinnaam is geregistreerd. Wanneer uw nieuwe NS-adressen actief zijn, wordt uw site actief. Of uw NS-adressen worden doorgestuurd; U kunt vragen stellen via intoDNS.
Een site verplaatsen met ftp

WordPress verplaatsen met cPanel

In gevallen waarin FTP-toegang niet mogelijk is, kunt u WordPress-migratie uitvoeren met cPanel. U kunt uw site via cPanel naar een ander hostingaccount verplaatsen door de onderstaande stappen te volgen.

 • WordPress verplaatsen via FTP Na het toepassen en downloaden van de database precies zoals beschreven in de eerste vier artikelen van de titel, gaat u verder met de onderstaande stappen.
 • Ga naar het menu BESTANDEN> Bestandsbeheer in je cPanel-account en zoek de map “www” of “public_html”. Selecteer alle mappen in dit bestand en klik met de rechtermuisknop om “Comprimeren” te zeggen.
 • Vink in het geopende scherm de knop “Zip Archive” aan en klik op de knop “Bestand comprimeren”.
 • Download het bestand met de naam “wp-admin.zip” dat zal optreden nadat het compressieproces is voltooid.
 • Ga naar het menu FILES> Bestandsbeheer in cPanel in uw nieuwe hostingaccount en ga naar de map “www” of “public_htm”. Upload het bestand “wp-admin.zip” door op de knop “Uploaden” of “Uploaden” aan de linkerkant van het scherm te klikken.
 • Klik met de rechtermuisknop op het geüploade bestand en zeg “Uitpakken”.
 • Je upload is klaar. Wanneer uw naamserveradressen worden doorgestuurd, begint uw site te werken aan uw nieuwe hostingaccount.

Probleem van onzichtbare foto’s na het verplaatsen van WordPress-site

Hoewel het niet erg gebruikelijk is, zijn sommige van de plug-ins die u op uw site gebruikt, vanwege de wijzigingen in de sitedatabase, uw foto’s mogelijk niet zichtbaar na de verplaatsing. U kunt dit probleem, dat over het algemeen optreedt bij sitemigraties met FTP en cPanel, oplossen door de onderstaande stappen te volgen.

 • Zet de Search Replace DB plugin in de “public_htm” of “www” map en activeer de plugin vanuit het WordPress admin paneel.
 • Open uw webbrowser en ga naar “uwdomein.com/Search-Replace-DB”.
 • Klik op de knop “Alle databases scannen” op de pagina die verschijnt en controleer de resultaten voor een bestand met uw oude domeinnaam.
 • Bewerk de bestanden die uw oude domeinnaam heeft doorgegeven via FTP-programma of cPanel.

Wat is AMP? Wat doet het?

Deze technologie, open source-software die wordt ondersteund door Google en op de markt bekend staat als “Google AMP”; Het is genoemd naar de afkorting van “accelerated mobile pages”. Het kan in onze taal worden vertaald met de uitdrukking “versnelde mobiele pagina’s”.

Wat is AMP?

Google AMP; Het is een leuke (eigenlijk klapachtige) reactie op Facebook en Apple door Google J. Apple op 16 september 2015 (met iOS 9-versie), Facebook op mei 2015, om sneller op internet te surfen; Het bracht producten uit genaamd “Apple News” en “Facebook Instant Articles”.

Door akkoord te gaan met de sites van grote contentproducenten die Apple en Facebook precies hebben gedaan (zoals The New York Times); was om hun sites sneller te laten navigeren. In dit opzicht waren ze zelfs zeer succesvol.

wat is amp

Google realiseerde zich het succes en de vraag op dit gebied en vond Google AMP-technologie onmiddellijk uit als een rivaal voor deze twee wereldreuzen. Wat Google AMP-technologie anders maakt, is dat het beschikbaar is voor iedereen die het wil. U hoeft dus niet The New York Times te zijn om uw bezoekers een snellere browse-ervaring te geven.

Kort samengevat, voor Google AMP; Het is mogelijk om het technologische product te definiëren dat qua structuur vergelijkbaar is met de HTML-coderingstaal, openstaat voor gebruik door alle website-eigenaren en wordt ondersteund door Google.

Wat doet AMP?

We leven in een wereld waar zelfs afhaalrestaurants bogen op snelheid in plaats van op smaak. De resultaten van het onderzoek van de University of Missouri Business School in 2018 bevestigen dit proefschrift. Omdat 96% van de proefpersonen meedeed aan het onderzoek; bij het kiezen van een restaurant zeggen ze dat ze eerder op service snelheid letten dan op smaak.

Dit is precies wat werkt in Google AMP. Het serveert een gemiddelde smaak maar fast food. Met andere woorden, het biedt een snelle internetervaring met visuele browsers, maar met snel browsen op websites. Het vermindert ook de grafische fouten die vaak worden gezien, zelfs op sites die compatibel zijn met mobiele apparaten, tot nul. Op deze manier worden onbedoelde klikken voorkomen.

Waarom gebruiken sites AMP Fast?

De belangrijkste reden waarom websites die Google AMP gebruiken snel is, is; Het is de hosting van AMP-pagina’s die door Google zijn geverifieerd in de Google-cache. Op deze manier worden sites die zijn voorbereid met AMP-technologie aangeroepen vanaf servers van Google, niet vanaf hun eigen servers. Daarnaast zorgt Google voor datatransmissie van de dichtstbijzijnde fysieke server naar de bezoeker met een ander CDN-systeem. Daarom zijn pagina’s voorbereid met Google AMP; Ze worden niet beïnvloed door de snelheidsproblemen van de server waarop ze worden gehost.

terreinversnelling met amp

Zoals we eerder vermeldden, een van de belangrijkste redenen voor het snel laden en bezoeken van de sites die in dit systeem zijn gepubliceerd; is grafisch eenvoudig. Het laadt geen onnodige grafische bestanden omdat het zich meer concentreert op leesbare inhoud.

Hoe AMP op WordPress-sites te installeren?

U hebt geen codeerkennis nodig om AMP-versies te publiceren van sites die gebruikmaken van de WordPress-infrastructuur. Door twee plug-ins te installeren genaamd AMP – Accelerated Mobile Pages voor AMP en WordPress, kunt u uw pagina’s ook publiceren in AMP-formaat. U kunt ook met één klik plug-ins aan uw Google Analytics-account koppelen.

Als u liever een van de meest populaire SEO-plug-ins op uw site gebruikt, namelijk Yoast SEO; Met de plug-in genaamd Glue for Yoast SEO & AMP, kunt u Yoast blijven gebruiken op uw AMP-pagina’s.

Kan ik advertenties weergeven op de AMP-site?

Inkomsten genereren door advertenties van de website weer te geven De veel voorkomende vraag van webmasters is: “Hoe kan ik advertenties weergeven op AMP-sites?” Het was in vorm. Omdat er tot een paar jaar geleden grote problemen waren met het weergeven van advertenties van populaire advertentie-uitwisselingen zoals Google Adsense op AMP-sites. U kunt nu de ondersteunde advertentietypen weergeven op uw AMP-pagina’s dankzij de originele Ad Inserter-plug-in op WordPress-websites.

Met deze plug-in, die een zeer eenvoudige gebruikersinterface heeft, kunt u de advertentiecodes van veel advertentieplatforms gebruiken, met name Google Adsense. Daarnaast is het, als u kennis van coderen heeft, mogelijk om uw advertentiecodes handmatig op AMP te plaatsen.

Andere voordelen van het gebruik van AMP

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Google AMP is de positieve discriminatie dat Google sites herkent die AMP gebruiken in mobiele zoekresultaten. Ja, je hebt het goed. Pagina’s die de voorkeur geven aan AMP-technologie van twee sites van bijna dezelfde kwaliteit, worden als eerste vermeld in de zoekresultaten. Dit betekent meer bezoekers, prestige en dus geld.

De voordelen van het gebruik van amp

Als de AMP-versie van uw site nog steeds niet live is, raden we u aan dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Omdat het aantal websitebezoeken met mobiele apparaten met de dag toeneemt in vergelijking met het aantal bezoeken met desktopapparaten. Misschien is de enige reden waarom uw hits niet toenemen of dalen, omdat u geen AMP-pagina’s heeft.

Als uw site geen WordPress-infrastructuur gebruikt; Door meteen een WordPress Hosting-pakket aan te schaffen, kunt u uw pagina’s compatibel maken met de technologie van die tijd. U kunt ondersteuning krijgen van ons technische team om uw bestaande site naar WordPress te verplaatsen.

Wat is Hosting?

Internetsites worden net als echte sites op het land gebouwd. Het virtuele land dat nodig is om een website te publiceren, wordt ‘hosting’ genoemd.

Hosting ; Het is een service waarbij alle bestanden die tot uw webpagina behoren 365 dagen per jaar worden opgeslagen en toegankelijk worden gehouden op een computer. Deze computers worden “server” of “webserver” genoemd.

Webservers zijn hardware met meer functies dan computers in uw huis of kantoor. Servers; Ze worden gehost in zogenaamd “datacenter” of “datacenters”. Datacenters; Het heeft een zeer snelle internetverbinding, geen stroomonderbrekingen en is beschermd tegen natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen. Om deze reden zijn uw sites onder alle omstandigheden toegankelijk voor bezoekers.

Wat doet hosting?

Afbeeldingen, geschreven inhoud, functiebestanden, kortom alles wat nodig is om de site te publiceren, wordt opgeslagen in uw hosting account. Wanneer bezoekers het adres van uw site in de webbrowser typen, worden ze omgeleid naar de server waar de bestanden van uw site worden gehost. Het is niet mogelijk om uw site op internet te publiceren zonder een hosting account te hebben.

Wat zijn de soorten hosting?

Hosting dienst; Ze worden onder verschillende namen vrijgegeven, afhankelijk van de grootte van de bronnen die nodig zijn voor de behoeften van uw site, het besturingssysteem dat door de server wordt gebruikt en het type voorziening.

Hostingtypes volgens het gebruikte besturingssysteem

Omdat webservers eigenlijk computers zijn, hebben ze een besturingssysteem nodig, net als computers bij u thuis of op kantoor. Afhankelijk van het besturingssysteem zijn er twee verschillende soorten hosting.

Linux Hosting: Ook bekend als “op Linux gebaseerde hosting”. Dit is het type hosting dat gebruikmaakt van het Linux-besturingssysteem. Ideaal voor het hosten van sites met PHP, MySQL, Perl en Cgi. Bovendien worden populaire CMS-systemen zoals WordPress, Magentove OpenCart gehost met de beste Linux-hosting pakketten.

Windows Hosting: Ook bekend als “Windows-gebaseerde hosting”. Het is een soort hosting met een Windows-besturingssysteem. Ideaal voor het hosten van sites die zijn geschreven in de ASP-codeertaal. Bovendien draaien applicaties ontwikkeld op het .NET Framework op de meest stabiele Windows-hosting. Windows-hosting is het type hosting waarbij de MSSQL- en Access-database het beste werkt.

Hostingtypen op type delen

Een site kan worden gehost op de servers waarop de host service wordt aangeboden, of meerdere sites kunnen worden gehost door verschillende methoden uit te splitsen. De hosting service kan in vier groepen worden onderzocht op basis van het type delen.

Dedicated Server: Het wordt ook wel “fysieke server” genoemd. Het is het type hosting dat de volledige server (dus alle server bronnen) van de klant is. Toegewijde server domeinen kunnen een site op deze server hosten, of ze kunnen meerdere sites hosten met verschillende virtualisatie methoden.

VDS (Virtual Dedicated Server) : Het kan in onze taal worden vertaald als “gevirtualiseerde fysieke server”. VDS-pakketten; Hiermee kan één fysieke server via verschillende programma’s worden gebruikt als meerdere fysieke servers. Als een dedicated server is verdeeld als VDS, heeft elke VDS zijn eigen besturingssysteem en bronnen. Met andere woorden, sommige VDS-accounts op een server kunnen het Linux-besturingssysteem gebruiken, terwijl andere het Windows-besturingssysteem kunnen gebruiken.

In VDS-hosting pakketten worden server bronnen afzonderlijk toegewezen voor elke VDS. Een van de 2 VDS-accounts op een fysieke server met 2 TB opslag kan bijvoorbeeld worden gedefinieerd als 512 GB opslag, terwijl de andere 1536 GB opslag kan worden gedefinieerd. Het is ook mogelijk om andere bronnen te identificeren, zoals verkeer, RAM.

VPS (Virtual Private Server) : Het is mogelijk om het in onze taal te vertalen als “Virtualized Private Server”. Net als bij VDS-pakketten wordt het gemaakt door een fysieke server te virtualiseren en op te delen in verschillende fysieke servers. Het verschil met VDS is het algemene gebruik van server bronnen. In dit hosting model zijn VPS-accounts geïnstalleerd op de server; Gebruikt RAM, CPU en andere bronnen op basis van hun onmiddellijke behoeften.

Shared Web Hosting: Het wordt op de markt verkocht onder de naam “shared hosting”. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het gebruikt om veel websites op een server te hosten. In gedeelde hosting accounts kan slechts één site in één account worden gehost. Bronnen zoals CPU en RAM worden gedeeld door alle sites op de server. Om deze reden heeft uw site mogelijk toegangsproblemen als gevolg van overmatig gebruik van bronnen van andere sites op de server. Het is ideaal voor sites met een laag aantal bezoekers en die niet veel middelen nodig hebben omdat ze zuinig zijn.

Andere soorten hosting

Afgezien van de hierboven genoemde hosting typen, zijn er vier andere hosting services die op de markt worden verkocht onder de naam “WordPress Hosting“, “Cloud Server“, “Corporate Hosting” en “Email Server“.

WordPress-hosting: het is een type hosting dat speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress-gebruik. Het wordt toegewezen op Linux-gebaseerde servers. Websites gepubliceerd met WordPress, omdat ze server bronnen verbruiken; dit web hosting product heeft de laatste jaren de voorkeur gekregen.

Dit hosting pakket wordt meestal verkocht als WordPress is geïnstalleerd. Veel applicaties en gratis thema’s die uw site functioneler maken, worden ook standaard geïnstalleerd. Bovendien worden alle updates die in de WordPress-software zelf plaatsvinden automatisch ontvangen.

WordPress hosting pakketten hebben over het algemeen geen toegang tot het hosting paneel. Wanneer u WordPress-bestanden wilt bewerken, wordt de plug-in met de naam WP-CLI gebruikt. Deze plug-in maakt een opdrachtregel in het admin-paneel en het bewerken van thema’s, plug-ins en systeembestanden gebeurt vanaf deze opdrachtregel.

SSD wordt gebruikt voor opslagruimte in WordPress-hosting. Omdat de lees- en schrijfcapaciteit van de schijf sneller is dan de harde schijf, wordt de toegang van bezoekers tot inhoud sneller.

Beveiligingsaspecten van WordPress worden versterkt met verschillende beveiligingspatches. Door verschillende software voor caching te gebruiken, wordt de site bovendien sneller uitgevoerd.

In sommige pakketten is het mogelijk om CDN-services en SSL-certificaten te gebruiken. Het wordt ook verkocht in pakketten waar het mogelijk is om subdomeinen te gebruiken.

Het eerste van de twee grootste nadelen; Als u uw site in een ander script dan WordPress wilt publiceren, is dit niet mogelijk zonder uw hosting type te wijzigen. Het tweede nadeel is dat u hierdoor geen optimalisaties kunt uitvoeren die u mogelijk nodig heeft op uw server, aangezien er geen servertoegang is.

Cloud Hosting: deze technologie; Het kan worden gedefinieerd als het verkrijgen van virtuele fysieke servers uit de serverpool die door veel fysieke servers is gemaakt met behulp van de virtualisatiemethode.

Het grootste voordeel van cloudservers; serverbronnen kunnen indien nodig via een paneel worden vergroot of verkleind. Wanneer uw behoeften aan systeembronnen variëren, hoeft u niet fysiek een serverwijziging door te voeren.

Uw site wordt niet negatief beïnvloed door een hardwarefout die kan optreden op de cloudservers. In plaats van bronnen te verminderen vanwege een storing, worden bronnen geleverd door andere servers in het serverpark. Daarom zal uw website niet gesloten blijven of snelheid verliezen totdat de fout is verholpen.

De bezoeker die toegang wil krijgen tot een site die op de cloud-server wordt gehost, bezoekt via de server op de dichtstbijzijnde geografische locatie voor toegang. Om deze situatie uit te leggen met een voorbeeld; Bezoekers in België die de site willen betreden op een cloud server die is gecreëerd door virtualisatie van fysieke servers op Duitsland, Nederland, Frankrijk; Het toont uw site vanaf de server in Nederland, de dichtstbijzijnde geografische locatie. Op deze manier zal de snelheid van toegang tot uw site en de snelheid van navigatie binnen uw site hoger zijn.

Tegenwoordig zijn veel webhostingbedrijven; Het geeft ook de voorkeur aan een cloud-serveroplossing in VPS-pakketten. Ook wordt SSD-opslagtechnologie gebruikt in bijna alle cloud servers. Cloud servers die met HDD zijn gemaakt, zijn relatief traag.

Corporate Hosting: Het is een web hosting oplossing die de voorkeur heeft van bedrijven met veel e-mailverkeer. Het enige verschil met een reguliere Linux- of Windows-hostingservice is dat er verschillende technologieën zijn gebruikt om gezondere e-mails te verzenden en te ontvangen. Bovendien is de opslagruimte groter, zodat de e-mails in het systeem kunnen worden opgeslagen zonder te worden verwijderd.

E-mailserver: Het heeft de voorkeur van bedrijven met een zeer hoog e-mailverkeer. Bij dit type hosting kan geen website of andere applicatie worden gehost. De hele server is geoptimaliseerd om perfect e-mailverkeer af te leveren.

Diensten geleverd door hostingbedrijven

Andere hostingbedrijven dan webhostingservices; Het biedt services zoals domeinverkoop, domeinoverdracht, verkoop van kant-en-klare sites, verkoop van SSL-certificaten, serveronderhoud en optimalisatie.

Afhankelijk van het type hostingpakket dat u hebt gekocht, zijn sommige van de bovenstaande services mogelijk inbegrepen in de service die u hebt gekocht. Om geen voorwaartse slachtoffering te ervaren in pakketten, inclusief serveronderhoud en optimalisatie, moeten de limieten van deze service duidelijk worden geleerd voordat ze worden gekocht.

Hoe hostingbeveiliging bieden?

Hosting account; Het is de belangrijkste factor voor een site om zonder onderbreking door te gaan met publiceren. Daarom moet de beveiliging ervan op een hoog niveau worden geboden. Het is belangrijk om op de volgende punten te letten om het hostingaccount te beveiligen.

 1. Gebruik moeilijk te raden wachtwoorden. Maak de wachtwoorden die u gebruikt met cijfers, hoofdletters, kleine letters, leestekens en speciale tekens.
 2. Gebruik niet de wachtwoorden die u gebruikt in uw sociale media-accounts en e-mailaccounts in uw hosting account. Het leren van deze wachtwoorden, die gemakkelijker door kwaadwillenden kunnen worden overgenomen, betekent ook het leren van de wachtwoorden van uw hosting account.
 3. Wijs verschillende wachtwoorden toe aan al uw domeinen, zoals een database die toegankelijk is met een wachtwoord, in uw hosting account.
 4. Vernieuw regelmatig de wachtwoorden van alle versleutelde domeinen in uw hosting account.
 5. Gebruik het schermtoetsenbord wanneer u een wachtwoord invoert op uw hosting account.
 6. Noteer uw toegangsdatums tot uw hosting account en de bewerkingsdatums die u in de bestanden hebt gemaakt.
 7. Controleer vanuit de systeemlogboeken of uw account zonder uw medeweten is geopend of bewerkt.
 8. Geef “chmod 777” geen waarde tenzij er bestanden in het systeem nodig zijn. De ideale chomod-waarde is “644” en “755”.
 9. Gebruik alleen plug-ins, aanpassingen en patches van betrouwbare bronnen. Installeer geen software van onbekende oorsprong op uw hosting account.
 10. Installeer altijd antivirussoftware op uw computer. Voorkom dat schadelijke software die u per ongeluk naar uw computer kunt downloaden, toegang krijgt tot uw informatie, zoals een wachtwoord.

Welk hostingbedrijf moet ik kiezen?

De belangrijkste factor dan het bepalen van de kenmerken van het hosting pakket dat u kiest, is “Welk hostingbedrijf moet ik kiezen?” om een ​​gezond antwoord te geven op de vraag.

Zoals elke service heeft de hosting service bepaalde kosten voor het bedrijf dat het hosting plan levert. De prijzen liggen dicht bij elkaar in veel van de toonaangevende bedrijven in de sector. Om deze reden is het waarschijnlijk dat een hosting plan wordt verkocht tegen prijzen die in strijd zijn met de commerciële logica; het risico bestaat dat de service pas aan het einde van de serviceperiode wordt gebruikt.

Omdat veel van de nieuwe bedrijven die de sector binnenkomen, diensten proberen te verlenen tegen prijzen die onder hun kostprijs liggen, om hun klantenbestand te vergroten. Als ze het aantal klanten dat ze targeten niet kunnen bereiken, zijn ze verloren van de stille sector omdat ze de kosten van het datacenter niet kunnen betalen.

In dat geval is het mogelijk dat u de bestanden van uw sites niet opnieuw kunt openen. Dit betekent dat zowel het geld dat u betaalt als de inspanning die u op uw site uitgeeft, verloren gaat. Om deze reden moet u, vóór de prijs van de hosting service, letten op hoe lang het bedrijf dat u gaat kopen in de branche is geweest.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een hostingbedrijf, is het after-sales service-beleid van het bedrijf. Omdat websites structuren zijn die 24/7 toegankelijk zijn, en dus technische problemen die 24/7 van de server komen. Een hostingbedrijf dat alleen technische ondersteuning biedt tijdens werkuren, kan bezoekersverlies veroorzaken, omdat het laattijdige ondersteuning biedt voor problemen die zich buiten de werkuren voordoen.